Záujem o vstup do priemyselného parku vo Vranove má viacero investorov

17.10.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 17. októbra (TASR) - Záujem o vstup do priemyselného parku s celkovou plochou 18 hektárov, ktorý pripravuje vranovská samospráva, má viacer...
Vranov nad Topľou 17. októbra (TASR) - Záujem o vstup do priemyselného parku s celkovou plochou 18 hektárov, ktorý pripravuje vranovská samospráva, má viacero investorov.

V týchto dňoch podpísalo mesto zmluvu so spoločnosťou s ručením obmedzeným M. I. S. Slovakia Vranov nad Topľou, ktorej majiteľom je taliansky investor. Spomínaná firma, ktorá sa orientuje na výrobu konfekcie, vytvorí na začiatku zhruba 200 pracovných miest a v nasledujúcom období tento počet bude zvyšovať. \"Máme tiež podpísané memorandum s dvoma investormi a niekoľkí ďalší sa informujú o tejto lokalite. Jeden je zo Slovenska, jeden zo zahraničia, \" uviedol dnes pre TASR primátor Vranova Tomáš Lešo. Dodal, že jeden z investorov sa orientuje na spracovanie dreva, v druhom prípade ide o potravinársku firmu.
Lešo vyjadril presvedčenie, že vytvorenie priemyselného parku zníži vysokú nezamestnanosť v regióne. Tamojšie mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo 5-% spolufinancovanie pri realizácii parku, v ktorom postupne môže nájsť pracovné uplatnenie niekoľko tisíc ľudí.
Priemyselný park sa bude nachádzať pri výpadovke v smere na Michalovce. \"Je to zaujímavá lokalita, pretože v jej blízkosti sa nachádzajú všetky inžinierske siete, \" doplnil Lešo.
Pozemky, na ktorých má vzniknúť park, sú vlastníctvom asi 50 drobných vlastníkov. Mesto sa s nimi už dohodlo na zmluvách o budúcich zmluvách.
 

Vyberte región